Het belang van proteïne

Proteïne, oftewel eiwit, speelt een grote rol in ons systeem, of je nou sport of gewoon goed voor je lichaam wil zorgen. Het is dan dus ook van belang dat je weet waar dit zich allemaal in bevindt, waar je op moet letten en waar je dit kan kopen.

De belangrijkste factor

Menig mens gelooft dat sport dé sleutel is tot een gezonde levensstijl en een gezond lichaam. Alhoewel dit een grote factor is speelt voeding eigenlijk de grootste rol. Uiteraard is de hoeveelheid belangrijk, maar wat je eet is nog belangrijker. Een gezond dieet dicteert jouw levensstijl, dus is het van belang dat jij weet wat jouw lichaam nodig heeft. Dit kan reiken van wat extra groenten tot extra vlees of vis.

Lekker in reepvorm

Of je wel of niet sport, proteïne speelt een belangrijke rol. Daarom is het belangrijk dat je hier ook genoeg van binnenkrijgt, maar niet iedereen eet bijvoorbeeld vlees of heeft de tijd om dit voor te bereiden. Zijn er dan nog wel alternatieven? Uiteraard is een ei bakken of onbewerkte noten eten ook een optie, maar niet iedereen houdt van noten en alleen eieren is onvoldoende om aan je proteïne tax te komen. Een mooi alternatief is een eiwitreep. Deze zijn te verkrijgen in elke supermarkt in Nederland. Je moet dan natuurlijk wel nog letten op de hoeveelheid suikers die zich in zo’n reep bevinden.

Of in poedervorm

Eiwitrepen zijn natuurlijk niet de enige vorm van gemakkelijk eiwitten binnenkrijgen. Proteïnepoeder oftewel eiwitpoeder is ook een zeer gemakkelijke en effectieve bron voor eiwitten. Dit valt ook in veel supermarkten te verkrijgen, maar ook gewoon online te bestellen. Eiwit kopen is dus nog nooit zo gemakkelijk geweest. En gezien hoe belangrijk het is, is dat toch een zegen. Je gebruikt proteïnepoeder door het aan een beker met water, melk of een ander drankje toe te voegen en goed te schudden. Dit mengt de vloeistof en het poeder samen zodat je een ‘proteïne shake’ krijgt. Maar dit is niet de enige vorm waarin je het kan gebruiken, je kan het ook door het pannenkoekbeslag doen of in de havermout. Natuurlijk moet je ook hierbij letten op de hoeveelheid toegevoegde suikers en de dosering.

Eiwit speelt dus een belangrijke rol en het is ook nog eens makkelijk te verkrijgen. Dus of je nou sport of niet, zorg ervoor dat je genoeg binnenkrijgt zodat je lekker in je vel zit en goed door de dag kan.