Ontdek meerdere plaatsen in Italië

Wanneer je op vakantie wilt gaan is het altijd de vraag waar je naartoe wilt gaan. Als je binnen Europa blijft is het altijd leuk om naar een land te gaan waar je een beetje kunt rondreizen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om wat langer op één plek te blijven en daarna verder te gaan. Zo is een stedentrip rome erg fascinerend om te doen. De stad heeft veel te bieden en er is voor iedereen iets te doen en te zien. Wanneer je een aantal dagen in Rome bent geweest kun je verder reizen naar Napels en daarna misschien naar Lecce gaan om het echte zuiden mee te maken.

Korte reizen maken binnen Europa

Een stedentrip binnen Europa is makkelijk om te doen en vaak ook goedkoop. Je bent binnen enkele uren in een ander land en het kost vrij weinig vergeleken met een reis naar een ander continent. Wanneer je al naar Duitsland of naar Frankrijk gaat zit je niet al te ver van huis af en het voelt toch alsof je enorm ver bent. Veel mensen vinden dit lastig en blijven liever binnen eigen land, maar als je van ontdekkingen houdt is het zeker de moeite waard om gebruik te maken van je Europese paspoort. Veel mensen hebben niet het voordeel dat ze makkelijk binnen een continent kunnen reizen omdat de landen geen goede relatie hebben of omdat de visums duur of moeilijk te krijgen zijn. Ook is het voor Nederlanders vaak makkelijk om te reizen buiten Europa omdat we vaak goede banden hebben met andere landen.

Een korte trip of langer op vakantie?

Binnen Europa kun je niet alleen binnen één land blijven maar je kunt ook cityhoppen. Dit begrip wordt al jarenlang gebruikt voor reizigers die van stad naar stad afreizen om van alles mee te maken. Veel steden zijn makkelijk te bereiken met zowel het vliegtuig als met de trein. Maar je kunt als je je rijbewijs hebt ook gemakkelijk de auto pakken. Hoewel het vliegtuig vaak toch de goedkoopste optie is, is het niet altijd even goed voor het milieu. Vanwege die reden reizen mensen vaak liever met de trein. Maar ook omdat je dan geen beperking hebt met bagage. Het makkelijkste is om met de auto te gaan omdat je meer dan twintig kilo kan meenemen zonder moeite. Wel moet je rekening houden met je benzinekosten, tolwegen en je standplaats wanneer je aankomt op je bestemming. Maar als je dit allemaal goed regelt zul je er enorm van kunnen genieten.