Dé must-see plekken van Kaapverdië en Ierland

Wat is er leuker dan het plannen van een vakantie? Voorpret tijdens een koude en grijze winterperiode, verheugen mag! Hier zijn twee totaal verschillende vakantiebestemmingen met elk zijn eigen hotspots. Ben jij team zon, dan zul je je als een vis in het water voelen op het prachtige Kaapverdië met zijn zon, zee, strand én cultuur. Ben jij team ‘all weather’, dan kan je in Ierland je hart ophalen. Ierland is een compleet andere bestemming, maar kent desalniettemin prachtige landschappen en de gezelligste pubs, die je moet hebben bezocht! Wat heeft een onvergetelijke vakantie op Kaapverdië of in Ierland je te bieden? Droom even mee!

Het veelzijdige Kaapverdië

Voor de westkust van Afrika in de Atlantische Oceaan ligt de vulkanische eilandengroep Kaapverdië, met Praia als hoofdstad. Het is hier gedurende het hele jaar erg warm; ideaal om voor een betaalbare prijs even naar te ontsnappen, wanneer het in de winter koud en grauw is in Nederland.
Ontwaak de adrenalinejunkie in jezelf en ga lekker windsurfen of duiken in het onwijs blauwe water, maak een prachtige hike door het berglandschap van Santo Antão of beklim de Fogo vulkaan en kijk je ogen uit op het hoogste punt van Kaapverdië. Je kunt natuurlijk ook terecht op één van de prachtige eilanden om simpelweg tot rust te komen en de authentieke Kaapverdische cultuur te snuiven. Er is kortgezegd voor ieder wat wils op Kaapverdië, dus kijk bij het plannen van je trip vooral wat het land nog meer te bieden heeft! Nog één laatste tip: houd bij het voorbereiden van een reis naar Kaapverdië rekening met de inentingen die nodig zijn en denk aan de juiste reisdocumenten.

Adembenemend Ierland, wat mag je beslist niet missen?

Niet iedereen denkt aan Ierland bij het fantaseren over de ideale vakantiebestemming, maar het land heeft enorm veel te bieden. Je kunt hier terecht voor zowel een citytrip als een avontuurlijke en actieve vakantie. De kliffen van Moher zijn de hoogste kliffen van Europa en worden druk bezocht door toeristen van over de hele wereld. Vergeet bij het bezoek aan de kliffen geen warme kleding; het kan hard waaien daarboven! Game of Thrones fans opgelet: Ierland is hét epicentrum van de wereldberoemde serie, aangezien veel van de scènes hier opgenomen zijn. Geweldig om deze plekken te bezoeken en de afleveringen te herbeleven. Ook liefhebbers van kastelen en kathedralen zijn in Ierland op hun plek; je kunt hier deze eeuwenoude kunstwerken komen bewonderen. Zoals je ziet is ook Ierland het overwegen waard, veel succes met het maken van de keuze!