Op vakantie met de hele groep!

Vrienden zijn een echte zegening. En iedere vriend en de vriendengroep heeft zo zijn eigen rol. Het kan zo zijn dat de vriendengroep bijna nooit in zijn geheel samenkomt. Als volwassenen hebben we natuurlijk allemaal een drukke planning. Daarom kan het leuk zijn om een vakantie te organiseren met de hele groep! In deze blog vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

Met wie en waarom

Wanneer je met de hele vriendengroep weggaat, is het belangrijk om te bepalen wie er nu precies bij deze vriendengroep horen. Wil je alleen met de originele groep weg? Of is aanhang ook welkom? Bespreek dit vooraf met elkaar zodat er geen onduidelijkheid over kan zijn en niemand zich buitengesloten voelt. Daarnaast maakt een beslissing als deze ook een beetje duidelijk wat de bedoeling van het uitje is. Is het een gezellige en losbandige samenkomst of gaan jullie voor quality time met elkaar.

Waar gaan we naartoe

En dan is het de vraag: waar gaan we naartoe? Er zijn enorm veel leuke plekken die je kunt bezoeken als groep. Misschien willen jullie een verre reis maken met zijn allen, of kiezen jullie er juist voor om een huis te huren vlakbij. Waar je ook voor kiest, je kan overal wel een vakantiehuis 12 personen met zwembad vinden. Zo is er voor iedereen wat te beleven en is er genoeg ruimte voor de hele groep. Hebben jullie een groter huis nodig? Kies dan voor een 20 persoons vakantiehuis!

Verdeel de taken

Het regelen van zo'n reis kan nog wel wat werk zijn punt maar met een grote vriendengroep hoef je dit uiteraard niet alleen te doen. Bespreek met elkaar wat er allemaal moet gebeuren en verdeel de taken zo eerlijk mogelijk zodat iedereen onderdeel uitmaakt van de voorbereiding en het werk niet allemaal op de schouder van eentje gaat rusten. Op die manier weet iedereen ook meteen wat hij of zij kan verwachten en kunnen jullie gezamenlijk uitkijken naar de reis.

Rust, ruimte en plezier

En als de tijd dan eenmaal daar is, is het vooral belangrijk dat iedereen plezier maakt en elkaar de rust en ruimte gunt. Met veel mensen een poosje samen zijn, kan voor sommige mensen stressvol zijn. Als je van jezelf weet dat je dat lastig vindt, neem dan vaak genoeg wat tijd voor jezelf. Plan uitjes met elkaar en kijk welke belevingen jullie samen nog willen maken. Op die manier sluiten jullie straks de reis ook helemaal tevreden weer af.