Werken voor jezelf begint nu

We gaan alweer bijna naar het einde van 2022 toe. Dit is dus het moment om je voor te bereiden op het nieuwe jaar wanneer het om je carrière gaat. Twijfel jij al langer of je misschien voor jezelf wilt beginnen? Dit is je teken om het te doen! In deze blog vertel ik je meer over het werk als zzp'er, die dingen waar je aan kunt denken als je op deze basis aan de slag gaat. Lees je mee?

Jouw identiteit als ondernemer

Als zzp’er zet je als het ware je eigen bedrijf op. En voor ieder bedrijf is het handig om te bepalen wat hen uniek maakt op de markt. Op die manier kan je jezelf makkelijk verkopen aan een klant en zal je ook meer bij mensen blijven hangen wanneer er een volgende klus gedaan moet worden. Zo kan je je specialiseren in jouw vakgebied, dat maakt jouw bedrijf bijvoorbeeld specialer. Maar ook hoe jij, als je aan het werk bent, je zaakjes regelt op het gebied van klantvriendelijkheid en planning, bepalen je identiteit als ondernemer.

De constructie die werkt

Geld werkt iets anders wanneer je werkt op zzp basis. Immers worden belastingen er niet automatisch van afgetrokken en er wordt ook geen pensioen aan de kant gezet, dit moet je allemaal zelf doen. Praat hierover met andere zzp’ers en schakel eventueel een professional in om met jou te kijken naar het kostenplaatje. Zo weet je ook wat je voor een opdracht moet vragen, hoeveel je aan de kant moet zetten en wat je dus netto overhoudt. Dat geeft houvast en duidelijkheid als het om de inkomsten gaat.

Een uitgebreid netwerk

Wanneer je net begint als zzp’er kan het lastig zijn om aan contacten te komen. Je hebt immers nog geen uitgebreid netwerk. Gelukkig zijn er platforms die zzp’ers in contact brengen met klanten. Denk bijvoorbeeld aan een platform als Younited. Hier kun je je dus op aanmelden en zzp opdrachten binnenhalen, ondertussen breid je ook nog eens je netwerk uit!

We gaan aan het werk!

Nu heb je de voorbereiding er helemaal op zitten en kun je aan de slag. Wanneer het om deze voorbereiding gaat is het belangrijk om de tijd te nemen zodat je alles van tevoren goed op een rijtje hebt. Dat maakt de start des te soepeler. Begin nu en zorg ervoor dat je in 2023 op zzp basis van start kunt gaan. Alvast heel veel succes en plezier gewenst!