De wereld van het bulken

Misschien heb je er weleens van gehoord: bulken, ook wel het opbouwen van spiermassa genoemd, is populair onder de meeste sporters. Door middel van bulken bouw je spieren op door krachttraining te combineren met veel calorieën. In deze blog vertel ik je meer over hoe je dit zelf kan doen. Lees je mee?

Het begint allemaal met een plan

Begin met het opstellen van een plan. Doe dit zowel voor het sporten als voor je voeding. Hierin zet je precies wanneer en hoe je traint en wat je eet. Dit klinkt misschien als een hele puzzel maar het helpt om even met een professional te praten. Vaak loopt er in de sportschool wel iemand rond die je hierbij kan helpen.

Proteïne is goud

Zorg ook voor voldoende proteïne. Proteïne is de belangrijkste bouwstof voor spieren, dus het is belangrijk om voldoende proteïne binnen te krijgen om spiergroei te bevorderen. Zo bouw je namelijk niet alleen spieren op. Je zorgt er ook voor dat de boel zich snel herstelt. Hiervoor moet je eiwitrijke voedingsmiddelen eten. Veel proteïne zit in vis en vlees, maar ook in noten en bonen. Je moet ook veel eten. Dit kan je doen door bulk maaltijden in te kopen. Deze zitten vol met de juist voedingsstoffen en genoeg calorieën. Ga voor de bulk maaltijden van Muscle Meals.

Dan de training

Wat is krachttraining? Krachttraining is heel simpel. Met een gewicht voer je oefeningen uit en zo bouw je de spiermassa voor het lichaamsdeel waarmee je dit doet op. Je wilt steeds een beetje meer gewicht kunnen dragen en/of de oefening langer uit kunnen voeren. Let wel op dat je dit op de juiste manier blijft doen om blessures te voorkomen. Dan moet je namelijk een bepaalde tijd stoppen om te kunnen herstellen en dat wil je niet.

Niet iedere dag

Wist je dat je spieren tijdens het sporten vooral hard werken maar niet groeien? Dat doen ze pas in de rust die daarna krijgen. Dan herstellen ze en groeien ze. Zorg er dus voor dat je voldoende rust krijgt tussen trainingen om optimaal te kunnen herstellen. Om de twee dagen een rustdag, of om de dag, is helemaal niks mis mee.

Wel blijven doen

Het opbouwen van spiermassa duurt lang en vereist consistentie in zowel voeding als training. Vaak willen we na een paar dagen al resultaat zien, maar dat moet je niet verwachten. Het is een proces dat weken, maar vooral maanden soms jaren duurt.