Wat heb je nodig voor een reis naar China?

Als je binnenkort voor de eerste keer de Europese grens over gaat en China gaat bezoeken, dan ga je zeker een spannende periode tegemoet. Het is namelijk de eerste keer dat je zover van huis gaat. De kans is dus ook zeer groot dat je niet precies weet wat je nodig hebt als je China gaat bezoeken. Gelukkig zul je het snel weten door dit artikel te lezen.

 

Geldig paspoort

Om internationaal te kunnen reizen, is het belangrijk dat je over een paspoort beschikt. Als je nog nooit eerder Europees grondgebied verlaten hebt, dan is de kans zeer groot dat je geen paspoort hebt. Dat is ook logisch, want je kunt in Nederland en binnen Europa reizen met een geldig Nederlands ID-kaart. Mocht je nog geen paspoort hebben, dan is het verstandig om deze direct aan te vragen. Hiervoor kun je een afspraak maken bij het gemeentehuis en dat kan enkele tientallen euro’s kosten. 

 

Mogelijke vaccinaties 

China is een van de grootste en prachtigste landen ter wereld, maar er hangt ook een schaduw boven China. Dat heeft ermee te maken dat virussen zoals Hepatitis A en Gele koorts daar nog steeds erg vaak voorkomen. Het is daarom slim om jezelf te laten vaccineren tegen verschillende virussen. Welke vaccins voor China aangeraden worden, kun je het beste achterhalen door de website van het RIVM of de GGD te bezoeken. Je kunt je daar gratis laten vaccineren, maar het is ook mogelijk om je morgen al te laten vaccineren. Je zult dan wel een afspraak moeten maken bij een commerciële partij in Nederland. Het is dan ook verstandig om er rekening mee te houden dat de kosten van de BMR vaccinatie zelf vergoed moet worden. Je krijgt dus ook geen vergoeding van de zorgverzekeringsmaatschappij.

 

Vraag een visum aan 

Wanneer je China wilt bezoeken, dan ben je als ‘buitenlander’ verplicht om een visum aan te vragen. China wilt, net als elk ander land, graag toezicht hebben over wie het land betreedt. Hiermee bestrijden landen terrorisme en vele soorten criminaliteit. Mocht je nog geen visum voor China hebben, dan is het aan te raden om zo snel mogelijk een visum aan te vragen. Het aanvragen van een visum kan zeer veel tijd kosten, vooral als het om Aziatische landen gaat. Het aanvragen van een visum kun je doen door de Chinese ambassade te bezoeken, maar ook kun je via het internet een visum aanvragen.