Wil jij ook zo graag een deelauto?

Wil je iets betekenen voor het milieu én voor anderen met hoe je jezelf transporteert? Ben je misschien sowieso al een beetje klaar met een auto bezitten en zit je te denken aan leasen? Er is nog een optie. Een soort auto huren, auto huren Haarlem zelfs, maar dan anders. Nét even anders, dat is Greenwheels. 

Groen moet je doen 

Een bedrijf dat al 25 jaar als doel heeft om met hun deelautosysteem zowel een stap te maken richting een bewuster en ecovriendelijker Nederland; een land dat zijn steentje bijdraagt en ook transport gaat behandelen als iets wat ze bewust en groen kunnen aanpakken. “Bescheiden” en “zelfverzekerd” zijn twee dingen die je van een bedrijf als Greenwheels kan verwachten, die met hun formule er inmiddels voor zorgen dat er nog een optie is als je wél graag autorijdt en/of een auto nodig hebt voor je baan of je opleiding, maar niet per se zo’n bakbeest wil bezitten of zelfs leasen. Een optie die dus ook nog beter is voor het milieu. Maar genoeg ge-introduceer; wat ís het deelsysteem van Greenwheels dan precies?

Het systeem 

Zodra je je bij Greenwheels inschrijft betaal je maandelijks een bedrag, net zoals bij een lease-auto. Het lijkt sowieso wel een beetje op een leasecontract, maar er is één groot verschil; je deelt je auto. Het is dus eigenlijk een doorgeefsysteem. Je reserveert een kwartier van tevoren een auto en haalt hem op bij een NS-station of een andere locatie, en levert hem weer af op dezelfde óf een andere locatie als je er klaar mee bent. Dan wordt de auto weer door iemand anders gebruikt. Maar het wordt nog beter: als je namelijk onverhoopt een halfuur later toch weer een auto nodig hebt, maar “jouw” auto is weg? Niet getreurd; je kan gewoon weer een nieuwe reservering maken en binnen een kwartier staat er weer een auto voor je klaar op de aangegeven locatie. Door auto’s te delen en alleen te gebruiken en te hebben staan wanneer ze nodig zijn, reduceren je het aantal keren dat je de auto pakt. Het is een bewuste keuze zo, én dat in een systeem waar meerdere mensen profijt hebben van een handjevol auto’s. Je hebt altijd een auto in de buurt én een systeem als dit zorgt ook voor meer ruimte in steden; er zijn simpelweg minder auto’s. 

 

Kortom, je zoektocht naar het milieubewuste, groene, goedkope alternatief voor een auto bezitten of leasen is hier. Dus, waar wacht je nog op?