Op een camping Luxemburg is altijd wat te beleven

Eigenlijk is het vreemd dat we Luxemburg zo goed als niet kennen als vakantieland. We overnachten nog wel eens op een camping Luxemburg als we op doorreis zijn naar een camping Frankrijk, maar verder is het vooral een land waar we goedkoop willen tanken en verder zo min mogelijk tijd willen doorbrengen. Dat is hartstikke zonde! Je kunt in Luxemburg genieten van een heerlijke vakantie. Je hoeft er niet zo ver voor te rijden en het is er fantastisch. Op een camping Luxemburg is echt altijd wat te beleven. Om te beginnen kijk je op een camping Luxemburg je ogen uit. Je weet niet wat je ziet qua natuur en omgeving.

Bezoek vanaf camping Luxemburg één van de vele kastelen

Luxemburg is geen groot land. Maar het aantal kastelen dat je er kunt vinden is haast overweldigend. Met meer dan 40 kastelen en ruïnes is er altijd wel een mooi exemplaat te bezichtigen in de buurt van jouw camping Luxemburg. Je kunt veel van deze kastelen bezoeken en onder begeleiding van een gids een mooie rondwandeling maken. Ook worden er, vooral tijdens de vakantieperiodes, veel activiteiten in en om de kastelen en ruïnes georganiseerd. Je hoeft je dus geen moment te vervelen.

Wat als je eens wat anders wilt in Luxemburg?

Dan maak je, vanaf je verblijfplaats op camping Luxemburg, gewoon eens een uitstapje naar Luxemburg-Stad. Deze stad is meer dan de moeite waard en ook je kinderen zullen zich hier prima vermaken. Er is veel te zien en te beleven en, ook niet onbelangrijk, je kunt hier heerlijk eten van alle specialiteiten die Luxemburg kent. Denk dan aan heerlijke kazen, vleeswaren en, natuurlijk, meer dan 350 soorten bier! Je snapt dus niet dat mensen Luxemburg maar gewoon voorbij rijden op weg naar hun vakantiebestemming. Het wordt écht tijd dat we dit land ook als vakantieland omarmen.

Ga je voor luxe of meer back to basics?

Wat je voorkeur ook heeft, het kan allemaal op camping Luxemburg. Je kunt heel luxe gaan kamperen in een tent die voor je wordt opgebouwd of een huisje huren. Maar je kunt ook zelf je tentje opzetten en lekker gaan kamperen op jouw manier. Waar je in ieder geval van op aan kunt is dat je er zult genieten. Je kunt gebruikmaken van alles dat er op de camping te vinden is. Een (overdekt) zwembad en speelgelegenheden, vaak een restaurant en, ook erg belangrijk, schoon sanitair. Je wilt heus back to basics, maar het moet wél leuk blijven!