Woonverzekeringen afsluiten hoort er gewoon bij

Wanneer je in een eigen huis woont, een koophuis, dan is woonverzekeringen afsluiten het eerste dat je doet zodra je de sleutel in ontvangst neemt. Je wilt woonverzekeringen afsluiten zodat je goed verzekerd bent tegen alle ellende die je zou kunnen overkomen. En dat dat geen overbodige luxe is, wordt wel bewezen door de vele nieuwsartikelen waarbij het gaat over een woningbrand hier en stormschade daar. Je kunt zelfs schade aan je woning oplopen als je zelf geen brand hebt, maar als de brand bij de buren woedt. Je krijgt dan te maken met grote hoeveelheden bluswater dat voor flinke schade kan zorgen. Woonverzekeringen afsluiten is dan ook erg verstandig.

Woonverzekeringen afsluiten: maar over welke verzekeringen hebben we het hier?

Het gaat bij het woonverzekeringen afsluiten om twee verzekeringen: de opstal- en de inboedelverzekering. Wanneer je huiseigenaar bent dan is de opstalverzekering verplicht. Deze verzekering is er voor alles dat écht hoort bij het huis. Denk dan aan de muren en het dak, maar ook aan de inbouwapparatuur in de keuken. Huur jij je huis? Dan heeft de verhuurder deze verzekering voor je afgesloten. Onder woonverzekeringen afsluiten valt ook de inboedelverzekering. Deze is er voor alles dat los is. Dat niet per se in dit huis hoort. Denk dan aan je televisie, je gordijnen, maar ook aan je zwevend gelegde vloer.

Welke verzekeringen zijn nog meer aan te raden?

Behalve woonverzekeringen afsluiten zijn er nog veel meer verzekeringen die je goed zou kunnen gebruiken. Denk dan, bijvoorbeeld, aan een aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is er voor de aansprakelijkheid die jij hebt als je, in een enthousiaste bui, de voetbal van je kinderen door de ruit van de buren weet te trappen. Ook is deze verzekering er voor dat je goed gedekt bent als jouw kind in het huis van je schoonouders een (dure) vaas laat vallen of een grote vlek op de bank maakt met limonade.

Heb je huisdieren?

Heb je een hond of een kat? Dan is een huisdierenverzekering ook zeker een aanrader. Een bezoekje aan de dierenarts is soms gewoon nodig. Zeker wanneer je huisdier een ongelukje heeft gehad of een ziekte heeft opgelopen. Zo'n bezoekje loopt al snel flink in de papieren. Door een huisdierenverzekering af te sluiten kun je een deel van deze kosten claimen bij de verzekering. Je kunt daardoor nog beter voor je huisdier zorgen en het nog langer bij je hebben. In veel gezinnen is een huisdier een extra gezinslid. Dus daar wil je goed voor zorgen!