Sauna\’s voor elk seizoen: De ultieme gids voor buitensauna\’s

Of je nu wilt genieten van een sauna of hottub in de privacy van jouw eigen achtertuin of jouw sauna-ervaring naar buiten wilt brengen, er is hoe dan ook een buitensauna die aan jouw wensen voldoet. In deze gids bekijken we de verschillende soorten buitensauna's, hun kenmerken en waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte sauna voor jou!

Verschillende soorten buitensauna's voor elke gelegenheid 

Er zijn drie soorten buitensauna's: houtgestookte sauna's, elektrische sauna's en infraroodsauna's.

Houtgestookte sauna's zijn het meest traditionele type buitensauna en worden meestal gemaakt van cederhout of sparrenhout. Ze zijn goed geïsoleerd om de warmte vast te houden en zorgt voor een constante, ontspannende warmte. Houtgestookte sauna's zijn het traditionele type sauna en worden aangedreven door houtkachels. Ze kunnen zowel vrijstaand als draagbaar zijn. Houtgestookte sauna's zijn het meest arbeidsintensieve type sauna om te onderhouden, maar ze zijn ook het meest authentiek en bieden de meeste voordelen.

Elektrische sauna's zijn een modernere optie en zijn vaak gemaakt van polycarbonaat of glasvezel. Ze zijn gemakkelijk op te zetten en vereisen geen speciale ventilatie, waardoor ze een geweldige optie zijn voor kleine ruimtes. Elektrische sauna's warmen snel en gelijkmatig op, zodat je sneller van de sauna kunt genieten.

Infraroodsauna's zijn het nieuwste type buitensauna op de markt. Ze gebruiken infrarood licht om het lichaam te verwarmen in plaats van de lucht, dus ze zijn energiezuiniger dan traditionele sauna's. Infraroodsauna's zijn vaak draagbaar, dus je kunt ze meenemen op reis! Je zweet veel in de extreme hitte van een infraroodcabine, en afvalstoffen verlaten het lichaam sneller via de huid. En daar blijft het niet bij. Bovendien stimuleert deze warmte de bloedsomloop. Je bloedvaten vergroten daardoor en je lichaam ontgift veel gemakkelijker.

Waarop je moet letten voordat je een buitensauna koopt

Bij het kiezen van een buitensauna moet je met een aantal zaken rekening houden. Ten eerste, bedenk hoe vaak je de sauna gaat gebruiken en hoeveel mensen er tegelijkertijd gebruik van zullen maken. Aan de hand daarvan bepaal je de grootte en het type sauna die je nodig hebt. Ten tweede: bedenk waar je de sauna gaat plaatsen. Als je een grote achtertuin hebt, kan je een houtgestookte sauna overwegen. Heb je een minder grote ruimte ter beschikking, dan is een elektrische of infraroodsauna wellicht een betere optie. Tot slot moet je rekening houden met het budget. Buitensauna's kunnen in prijs variëren van duizend tot meer dan 10.000 euro. Het is dus belangrijk om er een te vinden die past bij jouw behoeften en budget.

Met deze tips wordt een buitensauna kopen eenvoudig en leuk! Waar wacht je nog op? Doorloop de stappen ter voorbereiding en zoek vandaag nog naar de perfecte sauna!